Zamieszczone przez Gripen
[O2] Silnik gaśnie podczas jazdy w deszczu.
Zwiń
X
-
...to zalezy jezeli klapka padnie w pozycji zamknietej to auto nie odpali, jezeli w zamknietej to bedzie tylko troche telepotac silnikiem przy gaszeniu, moze to byc tez sterowanie tego zaworu.Tagi: Brak
-
Witam wszystkich posiadaczy Octavi. W dniu wczorajszym zostałem szczęśliwym posiadaczem II 1.9 BJB i wszystko byłoby pięknie gdyby dziś około 10 nie złapała mnie ulewa na moście siekierkowskim i przy zbyt dużej prędkości silnik zgasł. Nie wspomnę, że ruch olbrzymi i zostałem na awaryjkach na lewym pasie. Próbowałem odpalić, ale nic zdziwiła mnie tylko migająca kontrolka świec żarowych, po przejściu deszczu i chwili pchania samochodu ponowna próba uruchomienia i ok zapalił. Ale ujechał ponownie 0,5km i ponownie zgasł, tym razem juz bezpiecznie na trawniku. Po dziesięciu minutach odpalił i wszystko było ok. Niestety ten sam problem się powtórzył wieczorem znów podczas deszczu. W dzień zjawiłem się w ASO na odczyt "błąd sterownika komputera", zapraszamy za tydzień i całkiem nieźle mnie skasowali. Czy ktoś z już z użytkowników spotkał się z takim problemem. Na razie pozostaje mi kontrola prognozy pogody i cieszenie się z jazdy w ładną pogodęOctavia II na razie seria 105 :już 136
-
Re: Silnik gaśnie podczas jazdy w deszczu.
Gdzieś czytałem, że czasami octy łapią niezłe "bagienko" w kompie. Niestety umiejscowienie go na podszybiu sprzyja łapaniu wilgoci. Ja bym chyba zaczął od szukania tam źródła problemu ..Zamieszczone przez dudziamW dzień zjawiłem się w ASO na odczyt "błąd sterownika komputera", zapraszamy za tydzień i całkiem nieźle mnie skasowali. Czy ktoś z już z użytkowników spotkał się z takim problemem. Na razie pozostaje mi kontrola prognozy pogody i cieszenie się z jazdy w ładną pogodęJarek "Vinci"
Komentarz
-
...sprawdz na kompie zapisane bledy.
Darek
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Rok produkcji 2004, co do gwarancji mobilności nie wiem jak ją uzyskać cały czas serwisowany w ASO. Na pewno coś dostaje wody, bo wieczorem podczas spokojnej jazdy problem się powtórzył.Octavia II na razie seria 105 :już 136
Komentarz
-
Komentarz
-
Maicroft, z podpisu wynika że seria
dudziam, jesli serwisujesz w aso to powinieneś dostać taką dodatkową książeczkę z hologramami
Komentarz
-
Były właściciel, zarzeka się, że nie. Opowiedziałem mu o dzisiejszym problemie o wizycie w ASO i odczycie, więc chyba nie szedłby w zaparte.Octavia II na razie seria 105 :już 136
Komentarz
-
dudziam, ludzie są różni jedni potrafią patrząc ci w oczy mówić na białe że jest czarne można to sprawdzić
Komentarz
-
Brak takiej książki, ostatni przegląd był jeszcze na gwarancji więc może na następnym upomnieć się o GDM. Przy naprawie na pewno wyjdzie. Choć obstawiam, że nie był. Na pewno lepiej by się zbierał...Octavia II na razie seria 105 :już 136
Komentarz
-
dudziam, sprawdz czy dobrze masz docisniete plastikowe oslony pod przednia szyba z zewnatrz, musza bardzo dokladnie stykac sie z szyba inaczej bedzie sie lalo na kompa.bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
Ok sprawdzę. Dzięki
Odczyt błędów: czujnik liczby obrotów silnika G28 niewiarygodny odczyt 16705 PO 321 sterownik uszkodzony 16990 PO 606Octavia II na razie seria 105 :już 136
Komentarz
-
Komentarz
-
Witam,
może się komuś przyda. Problem został rozwiązany: ASO zalecana wymiana sterownika komputera, bez wyrażenia zgody, też im udało się zreperować...
W sterowniku komputera była woda. Osuszenie i uszczelnienie silikonem.
Wymieniono izolacje wiązki sterownika.
Jednak mieliście rację, coś było grzebane, przy sterowniku dwie wiązki miały nieoryginalną izolację.
Już niedługo zajmie się nim prawdziwy fachowiec...
Pozdrawiam.Octavia II na razie seria 105 :już 136
Komentarz
-
No to miałem nosa :roll: Dobrze, że Ci do końca nie padł.Zamieszczone przez dudziamW sterowniku komputera była woda. Osuszenie i uszczelnienie silikonem.
Może ktoś robił chipuning przez przelutowanie epromu?Jarek "Vinci"
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz