Zamieszczone przez Gripen
[O2] Silnik gaśnie podczas jazdy w deszczu.
Zwiń
X
-
[O2] Silnik gaśnie podczas jazdy w deszczu.
Witam wszystkich posiadaczy Octavi. W dniu wczorajszym zostałem szczęśliwym posiadaczem II 1.9 BJB i wszystko byłoby pięknie gdyby dziś około 10 nie złapała mnie ulewa na moście siekierkowskim i przy zbyt dużej prędkości silnik zgasł. Nie wspomnę, że ruch olbrzymi i zostałem na awaryjkach na lewym pasie. Próbowałem odpalić, ale nic zdziwiła mnie tylko migająca kontrolka świec żarowych, po przejściu deszczu i chwili pchania samochodu ponowna próba uruchomienia i ok zapalił. Ale ujechał ponownie 0,5km i ponownie zgasł, tym razem juz bezpiecznie na trawniku. Po dziesięciu minutach odpalił i wszystko było ok. Niestety ten sam problem się powtórzył wieczorem znów podczas deszczu. W dzień zjawiłem się w ASO na odczyt "błąd sterownika komputera", zapraszamy za tydzień i całkiem nieźle mnie skasowali. Czy ktoś z już z użytkowników spotkał się z takim problemem. Na razie pozostaje mi kontrola prognozy pogody i cieszenie się z jazdy w ładną pogodęOctavia II na razie seria 105 :już 136
-
-
Re: Silnik gaśnie podczas jazdy w deszczu.
Zamieszczone przez dudziamW dzień zjawiłem się w ASO na odczyt "błąd sterownika komputera", zapraszamy za tydzień i całkiem nieźle mnie skasowali. Czy ktoś z już z użytkowników spotkał się z takim problemem. Na razie pozostaje mi kontrola prognozy pogody i cieszenie się z jazdy w ładną pogodęJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Witam,
może się komuś przyda. Problem został rozwiązany: ASO zalecana wymiana sterownika komputera, bez wyrażenia zgody, też im udało się zreperować...
W sterowniku komputera była woda. Osuszenie i uszczelnienie silikonem.
Wymieniono izolacje wiązki sterownika.
Jednak mieliście rację, coś było grzebane, przy sterowniku dwie wiązki miały nieoryginalną izolację.
Już niedługo zajmie się nim prawdziwy fachowiec...
Pozdrawiam.Octavia II na razie seria 105 :już 136
Komentarz
-
Komentarz